Op 27 november 2023 evolueerde D E Architecten uit Tervuren naar studio WAAGA.

Architectuur privé projecten

Welkom bij onze architectuurdiensten: uw sleutel tot een prachtige woning van A tot Z!

Bent u op zoek naar een bekwame en ervaren architect voor uw nieuwbouw- of verbouwingsproject? U bent bij ons aan het juiste adres! Ons team van toegewijde professionals staat klaar om uw dromen om te zetten in werkelijkheid en uw huis te bouwen of te verbouwen tot een plek waar het aangenaam leven is.

Prachtig ontworpen moderne nieuwbouw prive woning

studio WAAGA ontwerpt
huizen om in te beleven

Waarom zou u voor ons kiezen als architect voor uw woning?

studio WAAGA houdt uw wensen nauwlettend in het oog. We streven naar een symbiose tussen architectuur, interieur en omgeving. Het programma wordt grondig geanalyseerd, en leidt tot een innovatief en verrassend antwoord, tot in de meest subtiele finesses.

Architecten met ervaring en expertise

Wij vertalen uw wensen

Na een diepgaande verkenning van uw wensen en behoeften, brengen we deze in harmonie met de locatie om iets te creëren dat niet alleen nu, maar ook in de toekomst, esthetisch en waardevol is. Dit is de basis voor een innovatief en verrassend ontwerp. Het uiteindelijke resultaat gaat verder dan u verwacht, zonder de opdracht zelf uit het oog te verliezen.

Graag zekerheid voor aanvang?

Wenst u onverwachte verrassingen na de aanschaf van een nieuwe woning te vermijden? Twijfelt u over de mogelijkheden van uw woning of perceel, en welke opties haalbaar zijn binnen uw budget voor een verbouwing of interieur vernieuwing?

Ontdek onze vaste formules

Zoekt u professioneel advies bij het kopen van een woning of bouwgrond? Dan kan onze aankoopbegeleiding van dienst zijn. Wij beoordelen de woning op verschillende aspecten, zoals de algehele staat, indeling, lichtinval, verbouwingsmogelijkheden geven toelichting op en over stedenbouwkundige aspecten.
– Voorafgaandelijk opzoekingswerk
– Potentieel van woning of bouwgrond
– Plaatsbezoek (1u30)
– Mondelinge toelichting van inzichten

Richtprijs: € 245 excl. BTW

Wij kunnen u van dienst zijn met onze expertise en creatieve inzichten. We kunnen een haalbaarheidsstudie uitvoeren om u te helpen bij het nemen van belangrijke verbouwbeslissingen. Tijdens deze studie wordt onderzocht of een geplande verbouwing mogelijk en realistisch is binnen de gestelde tijd en budget. Hierbij wordt gekeken naar verschillende factoren, zoals de huidige staat van de woning, en de technische- en stedenbouwkundige mogelijkheden. Na deze eerste analyse maken we een schetsontwerp op, zodat ook het architecturale plaatje klopt. Op basis van dit ontwerp wordt tevens de financiële haalbaarheid onderzocht.
– Kennismakingsgesprek 
– Plaatsbezoek met snelopmeting 
– Evaluatie van de woning: Wat is er stedenbouwkundig mogelijk?
– Grootteorde van (ver)bouwbudget
– Technische en financiële haalbaarheid
– Conceptueel schetsontwerp (grondplannen op 1/100)
– Presentatiemoment (2 contacturen: gesprek + mailverkeer)

Richtprijs: € 2375 excl. BTW

Een planscan voor het interieur is een dienst die we aanbieden om u een beter inzicht te geven in de mogelijkheden van uw (bestaand) interieur. Samen met onze interieurarchitect wordt een optimaal ontwerp gecreëerd dat past bij uw wensen, ideeën en budget. Een planscan interieur omvat een aantal diensten om een gedetailleerde evaluatie te maken van het huidige interieur en om mogelijke verbeteringen voor te stellen:
– Persoonlijk adviesgesprek: bespreken van wensen en verwachtingen 
– Het bestaande grondplan en ontwerp worden geëvalueerd en er worden mogelijke aanpassingen voorgesteld om de ruimte optimaal te benutten en/of de functionaliteit te verbeteren. Tekortkomingen worden op grondplan aangeduid en besproken.
– Presentatiemoment: voorstellen nieuw grondplan met een aangepaste indeling van de ruimte
– Opmaak moodboard: een idee geven in welke richting uw interieur kan evolueren.

Richtprijs: € 615 excl. BTW

A tot Z services en beleving

01.

Analyse en Conceptontwikkeling

02.

Ontwerp en detaillering

03.

Omgevingsaanvraag en vergunningen

04.

Aanbesteding

05.

Uitvoering

06.

Oplevering en nazorg

Aarzel niet langer en geef uw woningproject de aandacht die het verdient.

studio WAAGA, Waarden gedreven architecten die naadloos interieur en exterieur combineren tot een aantrekkelijk totaalpakket voor uw droomproject. Uw visie, onze creativiteit.

Ontdek onze projecten

Testimonial

Een ge(s)laagde samenwerking

Vrienden, familie en kennissen raadden ons af om te verbouwen omwille van slechte ervaringen.

Ons verhaal is alleen maar positief en dat hebben we grotendeels aan studio WAAGA te danken.
Van in het begin werden we goed begeleid. Ze luisterden naar onze behoeften, wensen en budget. Er werd zoveel mogelijk meerwaarde gecreëerd met een duidelijke uitleg.
De architect ging steeds constructief in gesprek met ons en aannemer als er toch bepaalde punten naar boven kwamen waardoor het project steeds vlot bleef verlopen.

Ewa B. en Tony H.

Architectuur plannen

F.A.Q.

Wij werken niet met een minimaal budget of een minimale omvang voor onze projecten. Voor ons is het belangrijk dat we de kans krijgen om een verrassende architecturale meerwaarde te creëren.

Niet zozeer de schaal dus, maar wel de kwaliteit van een project drijft ons, en voor dit soort van projecten engageren wij ons volledig.

Dit is erg afhankelijk van project tot project. Van begin ontwerp tot oplevering & verhuis, kan je voor een ééngezinswoning best rekening houden met een doorlooptijd van +/- 24 maanden. De procedure tot het verkrijgen van een omgevingsvergunning en methode van uitvoering (gesplitste aannemingen versus algemene aanneming, traditionele bouw versus houtskeletbouw,…) zijn hierbij de grootste variabelen.

Als architect hebben we hier geen echte voorkeur over.

Het is ook zeer afhankelijk van de aard van het project zelf of de aannemersmarkt er al dan niet op gericht is algemene aanneming aan te bieden (of niet). Hoe meer aparte aannemers echter, hoe meer aparte contracten, timings-onzekerheden, etc… en vooral hoe meer coördinatie vereist is.

Een tussenoplossing waarbij minstens wind- en waterichte ruwbouw in één hand wordt gegeven is naar onze mening dan ook de meest pragmatische.

Verder is het belangrijk te weten dat werfcoördinatie niet de standaardtaak en -verantwoordelijkheid van de architect is. Ingeval van gesplitste aanneming assisteren we u wel maximaal om de realisatie in goede banen te leiden, maar rekenen we er tegelijk ook op u als bouwheer om de uitvoering te coördineren.

Het ereloon wordt bepaald in functie van de omvang en de aard van de opdracht, op basis van de technische moeilijkheidsgraad en de tijdsbesteding nodig om de opdracht uit te voeren. Doorgaans wordt er op basis van deze parameters een ereloonpercentage gehanteerd dat in verhouding staat tot de reële bouwkost van een project.

Voor op voorhand budgettair strikt afgebakende projecten, kan het ereloon geforfaitiseerd worden, of kan het geforfaitiseerd worden in een later stadium.
Voor projecten waarvan de opdracht moeilijk af te lijnen is, kan er eveneens geopteerd worden om te werken volgens een voorgaand bepaalde uurloon.

Wij zullen steeds de nodige analyse doen van elke opdracht, en u aansluitend een fair voorstel maken gebaseerd op uw specifiek project.

Ook al is onze visie op architectuur modern en hedendaags, in onze gebouwen vindt u relatief weinig vormelijke gelijkenissen. Onze architectuur kenmerkt zich dus niet zo zeer door vooraf gedefinieerde vormelijke elementen, wél laten we ons leiden door die waardevolle architecturale oplossing voor het specifieke project op zich…. Meer info over ons

Deel uw woonwensen met ons!

Benieuwd naar wat wij voor uw project kunnen betekenen? Vraag hier een verkennend gesprek aan.

hi@studiowaaga.be
02 582 04 93