Op 27 november 2023 evolueerde D E Architecten uit Tervuren naar studio WAAGA.

Professioneel - Architectuur - Nieuwbouw

Bedrijvencomplex Wingtower

Masterplan

De site Wingepark 5 is door een uitgekiende lange termijn strategie van de bouwheer en op een tijdspanne van 10 jaar een heuse KMO-site op zich kunnen worden. Diverse gebouwen ‘bezetten’ het terrein. Sommige daarvan staan individueel, anderen zijn onderling fysiek met mekaar verbonden. Individueel of verbonden, kantoorfunctie of magazijnfunctie: in globo vormen ze een architecturale eenheid.

Architectuur als veruitwendiging van een hedendaags business model

De site speelt in op een evolutie en imago waar bedrijven tegenwoordig behoefte aan hebben: openheid, transparantie en functionele evenwaardigheid … en dat is dan gelijk ook hoe deze gebouwen zich manifesteren: als één geheel, zonder al te veel onderscheid in ‘hoogwaardige’ kantoorafwerkingen en ‘minderwaardige’ loodsafwerkingen.

Ontwerp van een modern kantoorgebouw
Ontwerp van een modern kantoorgebouw
Ontwerp van een modern kantoorgebouw
Ontwerp van een modern kantoorgebouw
Ontwerp van een modern kantoorgebouw
Ontwerp van een modern kantoorgebouw

Meer info

Wit en zwart

Aluminium witte gevelcassettes gecombineerd met diepzwart gepigmenteerde silexbetonpanelen en zwart gevelmetselwerk zijn de (enige) ingrediënten. Een spel van verhoudingen (het ene hoger smal, het andere lager breed) zorgt voor zowel dynamiek als evenwicht. Een no-nonsens omgevingsaanleg in een industriële omgeving doet de rest.

Duurzaam

Niet alleen de uitstraling en het concept van de site, maar ook de technieken (warmtepompen, zonnepanelen en elektrificatie van het wagenpark) maken de site duurzaam naar de toekomst toe.

Geïnspireerd?

Benieuwd hoe we uw visie tot leven kunnen brengen?
Vraag hier een verkennend gesprek aan.

hi@studiowaaga.be
02 582 04 93

Meer projecten