Op 27 november 2023 evolueerde D E Architecten uit Tervuren naar studio WAAGA.

Privé - Totaalproject - Nieuwbouw

Woning D-G

Maximale beleving in eenvoud

Het ontwerp van deze woning vloeit voort uit het concept dat we bedachten, de omgeving en de wensen van de bouwheer. We wilden een echte ‘thuis’ creëren, met veel aandacht voor interactie naar buiten en binnen. Om het volledige bouwprogramma binnen de vooropgestelde oppervlakte te krijgen, werd ingezet op een eenvoudig grondplan met maximale beleving.

Interieur met een warme knipoog

Het interieur van de woning is functioneel met een eigentijdse en warme knipoog. Een beperkt kleuren-en materialenpallet in de afwerking zorgt voor eenheid en rust. De witte basiskleur vormt een blanco canvas waartegen we het interieur volledig naar onze hand konden zetten. In het maatmeubilair werden dan weer eerder donkere kleuren gebruikt.

Prachtig ontworpen moderne nieuwbouw prive woning

Meer info

Aandacht voor ontdekking

Er werd veel aandacht besteed aan het toekomen aan of ontdekken van de woning. Het perceel, dat deel uitmaakt van een verkaveling, wordt langs elke zijde omringd door andere woningen reden waarom we ook veel aandacht hadden voor de nodige privacy. De woning werd zo ingeplant dat de tuin van uit elke ruimte optimaal beleefd wordt. Het ingesloten karakter van het terrein en de inplanting van de woning maken het daarenboven mogelijk om een ideale oriëntatie te verkrijgen.

Grote leesbaarheid

De blinde zijgevel zorgt ervoor dat de voordeur en bijhorend raam op de verdieping onmiddellijk in het oog springen. Door gebruik te maken van de overkraging van de bovenverdieping en geprofileerde aluminiumplaten wordt de inkomzone extra benadrukt. De schikking van openingen en materialen brengt wat rust, en zorgt voor een grote leesbaarheid.

Open benedenverdieping baadt in het licht

Door de eenvoud van het grondplan past het volledige bouwprogramma binnen de vooropgestelde oppervlakte. Een zeer open benedenverdieping communiceert op verschillende vlakken. Grote raampartijen maximaliseren de interactie met de tuin. De leefruimte baadt in het licht en versmelt zowel ruimtelijk als visueel met de andere ruimten in de woning. De mooie weerkaatsing van licht draagt bij tot het ruimtelijk gevoel binnen.

Verhouding en volume

De luifel aan de achtergevel zorgt niet alleen voor een volumespel aan de buitenzijde maar dient ook als passieve zonnewering binnen. Bijkomend wordt deze luifel verlengd naar het overdekte terras met aanpalende tuinberging. Op deze manier krijgt de woning een L-vorm en behoudt het (toch) zijn compacte karakter. De L-vorm is in verhouding gebracht met de verdieping en versterkt de volumewerking en het optimale gebruik van het perceel.

Geïnspireerd?

Benieuwd hoe we uw visie tot leven kunnen brengen?
Vraag hier een verkennend gesprek aan.

hi@studiowaaga.be
02 582 04 93

Meer projecten

Ontwerp van een modern kantoorgebouw

Bedrijvencomplex Wingtower