Op 27 november 2023 evolueerde D E Architecten uit Tervuren naar studio WAAGA.

Privé - Totaalproject - Nieuwbouw

Woning D-R

Totaalconcept

Het uitgangspunt was een ruime woning met hoogstaande afwerking die maximaal profiteert van het uitzicht en de oriëntatie, en dit in een volumetrie die zich eerder bescheiden opstelt ten opzichte van de omliggende woningen. We realiseerden een totaalconcept waarbij, zowel qua architectuur als interieurontwerp, verfijnde detailleringen centraal staan en beide reeds in ontwerp en ruwbouw op elkaar afgestemd werden.

Interieur als verderzetting van het exterieur

Bij het betreden van de woning overheerst een lichte sfeer. Er werd in de afwerkingen bewust gekozen te vertrekken met een basispallet aan lichte kleuren en materialen, en deze aan te vullen met specifieke accenten om aldus in elke ruimte de gewenste sfeer te creëren. Hierbij werden ook donkere kleuren niet uit de weg gegaan.

Prachtig ontworpen moderne nieuwbouw woning
Prachtig ontworpen moderne nieuwbouw woning
Prachtig ontworpen moderne nieuwbouw woning
Prachtig ontworpen moderne nieuwbouw woning
Prachtig ontworpen moderne nieuwbouw woning
Prachtig ontworpen moderne nieuwbouw woning
Prachtig ontworpen moderne nieuwbouw woning
Prachtig ontworpen moderne nieuwbouw woning

Meer info

Estethisch, functioneel, duurzaam

De nok van de woning ligt loodrecht op de richting van de straat, net zoals die van beide naastliggende woningen. Dat helpt om het volume te integreren in het straatbeeld en laat tegelijk toe om in de voor- en achtergevel ook op verdieping grote raampartijen te maken. De leefruimtes en slaapkamers worden maximaal op de tuin en het uitzicht gericht, terwijl het contact met de straat bewaard blijft in de bureauruimte en (nacht)hal.

De verhouding van de dakhellingen en asymmetrische positie van de nok worden weloverwogen bepaald, met oog op zowel esthetiek als optimaal gebruik van de ruimte onder dak. Het geheel wordt uitgevoerd met traditionele gevelsteen en dakpannen, maar met hedendaagse formaten en verwerking. Vanzelfsprekend is de woning technisch duurzaam (doorgedreven isolatie en luchtdichtheid, balansventilatie, zonnepanelen en geothermie), maar haar echte duurzaamheid schuilt in de intense relaties van haar bewoners met hun buurt, op vlak van werk en vrije tijd.

Aparte ruimtes die tegelijk toch in elkaar overlopen

De eenvoud en eenheid die terug te vinden is aan de buitenzijde van de woning werd doorgetrokken naar het interieur wat leidt tot een uniform en harmonieus geheel. Aan de voorzijde van de woning is een functionele strook behouden aan inkomhal, trap, toilet, berging en garage. Zo is er aan de achterzijde plaats voor een open leefruimte waarbij keuken en leefruimte als één geheel ontwerpen werden. Elke woonfunctie heeft haar eigen plaats, maar toch lopen de delen in elkaar over.

Vast meubilair en verlichting

Alle vast meubilair alsook de keuken werd door ons ontworpen. De wandkast is uitgevoerd in eikenfineer, de nis werd afgewerkt met wit gelakte MDF. In de keuken werd geopteerd voor diezelfde wit gelakte MDF, met de verschillende nissen afgewerkt in eikenfineer en dit in combinatie met een kwartswerkblad. Voor de verlichting werd gekozen voor een combinatie van inbouw/opbouw verlichting en indirecte verlichting om verschillende lichtsferen te verwezenlijken.

Geïnspireerd?

Benieuwd hoe we uw visie tot leven kunnen brengen?
Vraag hier een verkennend gesprek aan.

hi@studiowaaga.be
02 582 04 93

Meer projecten

Ontwerp van een modern kantoorgebouw

Bedrijvencomplex Wingtower